Επιτακτική η ανάγκη για συστηματικό καθαρισμό του ρέματος των Πουλάτων

0
79

Βροχερό ήταν το σκηνικό του καιρού σήμερα στο χωριό μας, με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να επιβεβαιώνονται πλήρως. Μάλιστα ο όγκος του νερού κατά διαστήματα ήταν τόσο μεγάλος, που ανησυχήσαμε κυρίως για τις πρόσφατα πληγείσες από τον κυκλώνα περιοχές στην Πύλαρο και στην Έρισο.

Και μπορεί το ρέμα που διασχίζει τα Πουλάτα να μην υπερχείλισε σήμερα, ωστόσο όπως μας ανέφεραν συγχωριανοί μας, οριακά δεν προκλήθηκαν ζημίες σε περιξ του ρέματος κατοικίες. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που με ίδια μέσα προσπάθησαν να το καθαρίσουν από τα φερτά υλικά, ώστε να προστατέψουν το χωριό και τις περιουσίες τους από ενδεχόμενη νέα έντονη βροχόπτωση.

Καταδεικνύεται επομένως με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο, η αδήριτη ανάγκη για τον συστηματικό καθαρισμό του υδατορέματος και την πραγματοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων που θα προστατέψουν το χωριό μας. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε και τον δυνητικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε από το νέο αιολικό πάρκο στην κορυφογραμμή του ορεινού όγκου ακριβώς πάνω από τα Πουλάτα. Έναν κίνδυνο που είχε επισημάνει με πολύ αυστηρό τρόπο και ο ίδιος ο Δήμαρχος Σάμης στο Περιφερειακό Συμβούλιο του περασμένου Νοέμβρη.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.