Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 571.400€ θα λάβει ο Δήμος Σάμης

0
35

Υπεγράφη εχθές η Υπουργική απόφαση για την έκτακτη επιχορήγηση των 332 Δήμων της χώρας, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος της νέας αυτής χρηματοδότησης, είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, λόγω της μείωσης των εσόδων τους που επήλθε από τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού και του περιορισμού της διασποράς του.

Ο Δήμος Σάμης που έχει να αντιμετωπίσει και τις τεράστιες ανάγκες που προέκυψαν από τον μεσογειακό κυκλώνα, συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 πρώτων Δήμων ως προς το ύψος της χρηματοδότησης, καθώς θα λάβει 571.400€, ενώ ευνοημένος πρέπει να θεωρείται και ο Δήμος Αργοστολίου που θα εισπράξει 441.000€. Αντίθετα ο Δήμος Ληξουρίου θα λάβει μόλις 41.400€ ενώ ο Δήμος Ιθάκης 20.100€.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τα ποσά θα καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού καθώς και λοιπές δαπάνες των Δήμων.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.