Επανασυντονίζουμε σήμερα τους τηλεοπτικούς μας δέκτες

0
36

Σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου πραγματοποιείται από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία και αφορά την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη και άλλους επτά Νομούς της χώρας, ήτοι την Αιτωλοακαρνανία, την Άρτα, την Αχαΐα, τη Ζάκυνθο, την Ηλεία, τη Λευκάδα και την Πρέβεζα.

Όσοι λοιπόν λαμβάνουμε επίγειο ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής της Δυτικής Ελλάδα μεταξύ των οποίων του Αίνου και της Ιθάκης, θα χρειαστεί να επανασυντονίσουμε τους δέκτες της τηλεόρασης ή του αποκωδικοποιητή μας, καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες. Διαφορετικά θα χάσουμε όλα τα κανάλια και θα βλέπουμε μαύρο στις οθόνες μας. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρουμε τον δέκτη μας στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Για την πραγματοποίηση του συντονισμού χρειάζεται να ακολουθήσουμε τα εξής βήματα:

1. Να μεταβούμε στο μενού του δέκτη μας

2. Να επιλέξουμε «Εγκατάσταση» αν διαθέτουμε αποκωδικοποιητή ή «Ρυθμίσεις» αν διαθέτουμε τηλεόραση με ενσωματωμένο

3. Να πραγματοποιήσουμε αυτόματο συντονισμό, όπου ο δέκτης αναζητά και αποθηκεύει στη μνήμη όλα τα διαθέσιμα προγράμματα ή χειροκίνητο συντονισμό, όπου αποθηκεύει στη μνήμη τα προγράμματα συγκεκριμένης συχνότητας

4. Στο τέλος της αναζήτησης πατάμε ΟΚ/ ΝΑΙ

5. Επιλέγουμε έξοδο (exit) ώστε να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα που επιθυμούμε.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.