Ξεκινά η δράση επιδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων. Ποιοι οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής.

0
30

Ξεκινά μεθαύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τουριστικές επιχειρήσεις, προκειμένου να λάβουν επιδότηση κεφαλαίου κίνησης ως μέτρο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.

Η συνολική μη επιστρεπτέα επιδότηση θα κυμαίνεται μεταξύ 2,5% και 5% του τζίρου του 2019, με το ανώτατο ποσό να διαμορφώνεται στις 400.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιχειρήσεις εμφάνισαν πέρυσι μείωση τζίρου κατά τουλάχιστον 30% σε σχέση με το έτος αναφοράς.

Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, έχει προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ και οι βασικές προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων σε αυτή είναι οι εξής:

• Να έχουν κάνει έναρξη εργασιών μέχρι την 31/12/2020.

• Να έχουν συμπληρώσει μία τουλάχιστον ετήσια μονάδα μισθωτής εργασίας το 2019.

• Να έχουν μέχρι την 31/12/2020 ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους πληττόμενους ΚΑΔ

• Να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία

• Να είναι υπόχρεες υποβολής Δηλώσεων ΦΠΑ

• Να μην εκκρεμεί σε βάρος τους εντολή ανάκτησης προηγούμενης παράνομης και ασύμβατης κρατικής ενίσχυσης βάση απόφασης ΕΕ ή ΔΕΕ

Σε κάθε επιχείρηση θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση που δύναται να ανέλθει κατά μέγιστο σε ποσοστό 5% του τζίρου για ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και κάμπινγκ και 2,5% του τζίρου για τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία.

Στις επιχειρήσεις που κατά το έτος 2019 βρίσκονταν σε κατασκευαστικό στάδιο και δεν είχαν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα οποιουδήποτε είδους, η επιδότηση θα υπολογίζεται επί του κύκλου εργασιών του 2020.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων www.ependyseis.gr/mis  και θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.