Συνεχίζονται οι εργασίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμης

0
29

Με ανάρτηση στην σελίδα της, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης μας ενημερώνει ότι το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων βρίσκεται και πάλι στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμης.

Όπως μας πληροφορεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων, το Μουσείο αποτελεί την πλέον προωθημένη μουσειακή προσέγγιση, που με την σειρά της θα είναι οδηγός για ό,τι ακολουθήσει σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, με μία μουσειακή έκθεση που ξεφεύγει από το παρατακτικό και απλά περιγραφικό.

Έργο υψηλών προδιαγραφών, μοντέρνα μουσειολογική και μουσειογραφική προσέγγιση, ανάδειξη των εκθεμάτων με λιγόστομα και διακριτικά μέσα, χρήση τεχνολογιών αιχμής ως προς την παρουσίαση και τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του νέου Μουσείου.

Όπως τονίζεται στην ανάρτηση, είναι αναμφίλεκτο ότι οι αρχαιότητες της Σάμης και της ευρύτερης περιοχής της, αποτελούν κορυφαία δείγματα της αρχαίας τέχνης, γλυπτικής, τορευτικής, χρυσοχοΐας και αρχιτεκτονικής. Η μικροτεχνία είναι περικαλλής. Η τέχνη – εν προκειμένω – του ψηφιδωτού αντικειμενικά αριστουργηματική. Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι παρέμεινε η κορυφαία των πόλεων και αναφέρεται ως η μοναδική πόλη στο νησί τον 2ο αιώνα από τον Κλαύδιο Πτολεμαίο.

Και η ανάρτηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ολοκληρώνεται με την αναφορά ότι η ισχυρότερη πόλη της αρχαιότητας στο νησί μας, πλέον «ομιλεί» προς τους κατοίκους πρώτα της σύγχρονης Σάμης, την νέα γενιά της, στους επισκέπτες και στον κόσμο. Τα ψηφιδωτά στον αύλ(ε)ιο χώρο μας υποδέχονται όλους…

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.