Το φαινόμενο της υπερσελήνου απόψε στα Πουλάτα!

0
37

 

Το μεγαλύτερο και φωτεινότερο φεγγάρι των τελευταίων 70 χρόνων έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε απόψε, καθώς η Σελήνη έχει πλησιάσει τη Γη σε απόσταση περίπου 348.400 χιλιομέτρων, ενώ η πλευρά της προς τη Γη φωτίζεται πλήρως από τον ήλιο.

Οι δύο αυτές σπάνιες συνθήκες, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της «περιγείου συζυγίας» ή αλλιώς της υπερσελήνου. Σε συνδυασμό δε με τον καθαρό ουρανό και τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν απόψε στο χωριό μας, μας βοηθούν να βλέπουμε τη Σελήνη κατά 14% μεγαλύτερη και κατά 30% φωτεινότερη σε σχέση με τη μέση πανσέληνο.

Και μπορεί η απόσταση των 348.400 χιλιομέτρων να είναι τεράστια για τα ανθρώπινα μέτρα, δηλαδή περίπου 14.000 φορές η διαδρομή Πουλάτα – Αργοστόλι, αλλά είναι η κοντινότερη που έχει βρεθεί το φεγγάρι από τον πλανήτη μας μετά το 1948!

Ρομαντικοί και μη λοιπόν ας απολαύσουμε το ολόγιομο φεγγάρι και ας ανανεώσουμε το ραντεβού μας με την υπερσελήνη το Νοέμβριο του 2034, καθώς τότε σύμφωνα με τη NASA η Σελήνη θα βρεθεί σε ανάλογη της σημερινής, απόσταση από τη Γη!

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.