Έως και 125€ το επίδομα θέρμανσης στα Πουλάτα. Ποιοι το δικαιούνται.

0
43

 Το ποσό των 105 εκατομμυρίων ευρώ θα διανεμηθεί και φέτος σε περίπου 500.000 φορολογούμενους σε όλη τη χώρα ως επίδομα θέρμανσης για την περίοδο από 15 Οκτωβρίου 2016 έως και 30 Απριλίου 2017.

Η επιδότηση θα ανέρχεται σε 0,25€ για κάθε λίτρο που αγοράζεται, ωστόσο η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, θα έχει ως φυσικό επακόλουθο το επίδομα να είναι επί της ουσίας μικρότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα:

Το επίδομα θα χορηγηθεί σε φυσικά πρόσωπα άγαμα, έγγαμα ή εν διαστάσει, τα οποία για την θερμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται. Εισοδηματικά οι δικαιούχοι είναι:

  • Άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 12.000€ που έχουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία μέχρι 100.000€ και

  • Έγγαμοι με εισόδημα έως 20.000€ αυξανόμενο κατά 2.000€ για κάθε παιδί, με ακίνητη περιουσία η αντικειμενική αξία της οποίας δεν υπερβαίνει τα 200.000€. 

Τα Πουλάτα όπως και ολόκληρη η Κεφαλλονιά έχουν ενταχθεί στην Δ’ και τελευταία γεωγραφική ζώνη, με το συνολικό ποσό του επιδόματος να φτάνει μέχρι και τα 100€ για τους άγαμους και τα 125€ για τους έγγαμους. Σημειώνουμε δε ότι οι περιοχές της συγκεκριμένης ζώνης επιδοτούνται μέχρι και 5 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό μέτρο για επιφάνεια κύριας κατοικίας έως 80 τ.μ. για τον άγαμο και έως 100 τ.μ. για τον έγγαμο δικαιούχο, ανεξαρτήτως αριθμού τέκνων.

Στην Δ’ ζώνη εκτός από το Νομό μας περιλαμβάνονται οι Νομοί Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων, τα Κύθηρα και τα νησιά του Σαρωνικού.

Όσοι συγχωριανοί μας επομένως πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω του site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr στην ενότητα Υπηρεσίες προς πολίτες.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.