Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση των Πουλιάδων της Αθήνας

0
67

 Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Μαζαράκης έκανε μια σύντομη απολογιστική αναφορά στις τελευταίες δραστηριότητες καθώς και στις ενέργειες του Συλλόγου προς την κατεύθυνση της επίλυσης δύο σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν το χωριό μας. Του κορεσμού του κοινοτικού κοιμητηρίου και της ανάγκης αναστήλωσης του δημοτικού σχολείου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πολυχώρος πολιτισμού. Ταυτόχρονα επισήμανε την ανάγκη διαρκούς επικοινωνίας και συλλογικής δράσης των μελών του Συλλόγου, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά συγκυρία που βιώνουμε.

Η εκδήλωση όμως περιελάμβανε και μια έκπληξη για τους παρευρισκόμενους, καθώς αναφέρθηκε ότι σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες διάνοιξης δρόμου από την εκκλησία της Παναγίας της Αμυγδαλιώτισσας μέχρι και την πλατεία των προσεισμικών Πουλάτων ή Χοροστάσι της Ανεζούλας όπως το γνωρίζουν οι παλαιότεροι. Η διάνοιξη γίνεται αποκλειστικά με δαπάνες κατοίκων του χωριού και ετεροδημοτών και θα καθιστά ουσιαστικά προσβάσιμα σε πεζούς και οχήματα τα προσεισμικά Πουλάτα. Μάλιστα κατατέθηκε προς διαβούλευση η πρόταση το καλοκαίρι να πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου εκδήλωση στο χώρο αυτό, που θα έχει ως στόχο να ξανάζωντανέψει έστω και για λίγο ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα χωριά της προσεισμικής Κεφαλλονιάς. Και γιατί όχι, η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός…

Πάντως, όλοι οι παριστάμενοι τόνισαν ότι στόχος του Συλλόγου πρέπει να είναι η με κάθε τρόπο προβολή και ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν το χωριό μας, η ενεργώς συμμετοχή στα πολιτιστικά του δρώμενα, καθώς και η προώθηση της σύσφιξης των ούτως ή άλλως ισχυρών δεσμών των Πουλιάδων σε όποιο μέρος της Ελλάδας ή του εξωτερικού και αν κατοικούν. Επιπλέον τονίστηκε για ακόμη μια φορά η ανάγκη να πλαισιώσουν το Σύλλογο νέα μέλη που θα φέρουν με τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες τους έναν αέρα ανανέωσης και δημιουργίας.

Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες, όλοι απόλαυσαν τους μεζέδες και τα γλυκά που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Συλλόγου, καθώς και το υπέροχο κρασί από τα αμπέλια του χωριού μας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη δράση του συλλόγου.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.