Το ύψος της πάγιας προκαταβολής για την Κοινότητα Πουλάτων

0
50

Με απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών, Θοδωρή Λιβάνιου, καθορίσθηκε το ύψος της πάγιας προκαταβολής για τις Κοινότητες της χώρας. Ειδικότερα, για όσες έχουν πληθυσμό έως και 300 κατοίκους, συνεπώς και για τα Πουλάτα, η πάγια προκαταβολή θα ανέρχεται στο ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ.

Υπόλογη για τη διαχείριση της πάγιας προκαταβολής, στο όνομα της οποίας θα εκδίδεται το σχετικό χρηματικό ένταλμα και που θα ενεργεί τις πληρωμές σε βάρος αυτής, θα είναι η πρόεδρος της Κοινότητάς μας, η οποία και θα διενεργεί τις πληρωμές χωρίς να απαιτούνται έγγραφες εντολές του Δημάρχου. Τα δε ποσά θα κατατίθενται σε πιστωτικό ίδρυμα που εποπτεύει η Τράπεζα της Ελλάδος, σε λογαριασμό ειδικού σκοπού που θα ανήκει στο Δήμο Σάμης.

Επιπλέον η Πρόοεδρος θα ειναι υπεύθυνη της κίνησης του λογαριασμού από τον οποίο θα μπορεί να πληρώνεται οποιαδήποτε δαπάνη σχετίζεται με τις αρμοδιότητες που απονέμει ο νόμος στις Κοινότητες ή μεταβιβάζει σε αυτές το δημοτικό συμβούλιο, όπως: 

  • Η δαπάνη για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης 
  • Η δαπάνη για την επείγουσα αποκατάσταση βλαβών στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού 
  • Η δαπάνη για επείγουσες εργασίες επισκευής των οργάνων και γενικά των εγκαταστάσεων των παιδικών χαρών, όταν πρόκειται για βλάβες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών 
  • Η δαπάνη για επείγουσες εργασίες καθαρισμού οδών, πλατειών, αλσών και κοινόχρηστων γενικά δημοτικών χώρων

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.