Το περιβάλλον σε πρώτο πλάνο στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης

0
49

Δύο εξόχως σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα αναμένεται να συζητηθούν μεταξύ άλλων στη 2η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σάμης.

Πρόκειται για τις καταστροφές από την πρόσφατη πλημμύρα που έπληξε την περιοχή της Πυλάρου, αλλά και για την επικείμενη έναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων στην θαλάσσια περιοχή του Δυτικού Πατραϊκού κόλπου και σε δεύτερο χρόνο στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Πρόσκληση για να δώσουμε όλοι το παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε και η «Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης». Μάλιστα στην ανακοίνωσή της έκανε αναφορά στα Πουλάτα και στις πλημμύρες που έπληξαν κατά το παρελθόν το χωριό μας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι τέτοια γεγονότα δεν αποτελούν φυσικές καταστροφές, αλλά προκαλούνται από  ανθρώπινες ενέργειες και παραλείψεις που έχουν ως άμεσους αποδέκτες τις ζωές μας και τη συνέχειά τους στον τόπο μας.

Πρόσκληση στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση επί των εξορύξεων είχε απευθύνει και η «Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Κεφαλλονιάς & Ιθάκης ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων » καλώντας το ταυτόχρονα να ανταποκριθεί στην παλλαϊκή απαίτηση των κατοίκων των νησιών μας για ένα Ιόνιο χωρίς τις καταστροφικές εξορύξεις, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αλλά και ενόψει της επερχόμενης συζήτησης στη Βουλή για παραχώρηση ενός ακόμη θαλάσσιου οικοπέδου στο Ιόνιο. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θεωρούμε την παρουσία όλων μας στα Δημοτικά Συμβούλια επιβεβλημένη, ώστε να είμαστε γνώστες αλλά και συμμέτοχοι στις λήψεις των αποφάσεων. Πολλώ δε μάλλον όταν τα θέματα είναι τόσο σοβαρά.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.