Νέα παγκόσμια διάκριση για τον συγχωριανό μας καθηγητή Γεράσιμο Φιλιππάτο!

0
92

Μια ακόμη διεθνής επιστημονική διάκριση για τον συγχωριανό μας καθηγητή καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κύπρου και αντιπροέδρου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Γεράσιμο Φιλιππάτο είδε εχθές το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φιλιππάτος μαζί με άλλους δεκατρείς κορυφαίους Έλληνες πανεπιστημιακούς, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των επιστημόνων με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως την τελευταία 11ετία, σύμφωνα με τον κατάλογο «The Highly Cited Researchers». Ο κατάλογος συντάσσεται από τον οργανισμό Thomson Reuters στο πλαίσιο του project Clarivate Analytics και στηρίζεται στα δεδομένα της ερευνητικής βάσης Web of Science.

Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την επιλογή των επιστημόνων, αφορούν ουσιαστικά στην απήχηση του επιστημονικού τους έργου και προέρχονται από τους δείκτες βασικών επιστημών (ESI) της περιόδου 2008-2018, οι οποίοι με τη σειρά τους προκύπτουν από περίπου 150.000 άρθρα και ερευνητικές εργασίες υψηλής απήχησης και επίδρασης. Για να χαρακτηρισθεί ένα άρθρο ή εργασία ως υψηλής απήχησης και επίδρασης θα πρέπει κατατάσσεται στο κορυφαίο 1% των άρθρων με το μεγαλύτερο αριθμό ετεροαναφορών για κάθε συγκεκριμένο έτος και επιπλέον, το σύνολο των ετεροαναφορών του κάθε επιστήμονα σε ένα συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο να τον κατατάσσει στο 1% των ερευνητών με το μεγαλύτερο αριθμό ετεροαναφορών στο συγκεκριμένο πεδίο.

Από την πλευρά μας εκφράζουμε στον κ. Φιλιππάτο τα θερμά μας συγχαρητήρια για τη διάκριση αυτή και ταυτόχρονα καμαρώνουμε που στα Πουλάτα έχουμε έναν παγκόσμιο opinion leader!

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.