Μονιάς, Τραυλός και Καππάτος για το κρούσμα κορονοϊού στον Δήμο μας

0
44

Δελτίο Τύπου Δήμου Σάμης

Έπειτα από την ανακοίνωση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, ο Δήμος Σάμης σας ενημερώνει πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία και ακολουθούνται όλες οι οδηγίες. Επίσης ο Δήμαρχος και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου είναι σε διαρκή συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και γίνεται ο συντονισμός όλων των προβλεπόμενων ενεργειών για τον έλεγχο της διασποράς.

Είναι κρίσιμο όλοι μας να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να τηρούμε τις οδηγίες προφύλαξης.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να σταθούν με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτεί η δύσκολη αυτή κατάσταση.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον συνάνθρωπό μας. Μένουμε σπίτι. Μένουμε ασφαλείς. Προφυλάσσουμε τους συνάνθρώπους μας.

Ο Δήμαρχος Σάμης
Γεράσιμος Μονιάς – Νέτης

 

Δελτίο Τύπου Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

Σε συνεχή επικοινωνία με όλους του αρμόδιους φορείς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σταυρος Τραυλός, από την πρώτη στιγμή, της επίσημης γνωστοποίησης του πρώτου κρούσματος με Κορωνοϊό (COVID-19) στις 27 Μαρτίου 2020 στο νησί μας.

Έχουν ήδη ξεκινήσει και υλοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τα εντεταλμένα για την ιχνηλάτηση όργανα και έχει ζητηθεί να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Επιπρόσθετα κατόπιν εντολής του κ. Τραυλού σε συνεχή επικοινωνία βρίσκονται και οι άμεσοι συνεργάτες του για τον συντονισμό και την παρακολούθηση των ενεργειών που λαμβάνουν χώρα από τους αρμόδιους φορείς.

Οι σωστές ενέργειες απαιτούν την υπεύθυνη συνδρομή μας, στα αρμόδια για την ιχνηλάτηση όργανα του Κράτους, ώστε να είναι λήπτες έγκυρων πληροφοριών. Η διάδοση και μεταφορά ψευδών γεγονότων δεν βοηθούν κανέναν.

Παραμένουμε ψύχραιμοι, έχοντας εμπιστοσύνη στα όργανα της Πολιτείας και στην εφαρμογή των οδηγιών που παρέχονται από τα αρμόδια Υπουργεία.

Σταύρος Π. Τραυλός
Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης

 

Ανακοίνωση Βουλευτή Ν. Κεφαλληνίας

Σχετικά με την ανακοίνωση ύπαρξης κρούσματος κορονοϊού στην Κεφαλονιά, ο ασθενής και η οικογένειά του βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι αρμόδιες αρχές έχουν επιληφθεί της διαχείρισης του περιστατικού. Ιχνηλατούνται οι επαφές του ασθενούς με άλλα μέλη της κοινότητας.

Δεν υπάρχει λόγος οι κάτοικοι του Νομού μας να παρεκκλίνουν από τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί μέχρι τώρα. Η αποφυγή επαφών με άλλα μέλη της κοινότητας, είναι ο καλύτερος τρόπος που υπάρχει για την προστασία μας.

Για την καλύτερη διαχείριση του περιστατικού βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Yπουργεία, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, καθώς και τις δημοτικές αρχές και την αστυνομική και πυροσβεστική διεύθυνση του νομού μας.

Μένουμε σπίτι για την προστασία όλων μας.

Με τιμή,
Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.