Καλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά!

0
38

Χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά με έναν λαμπρό ήλιο στον ουρανό των Πουλάτων υποδεχόμαστε φέτος την Πρωτομαγιά. Βλέπετε για τρεις ακόμη ημέρες μένουμε σπίτι, ώστε από την Δευτέρα να αρχίσει σιγά σιγά η επιστροφή μας στην κανονικότητα. Σε μια διαφορετική σε όλους τους τομείς κανονικότητα, καθώς ο αόρατος εχθρός και τα επίχειρά του παραμένουν ισχυρά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, με ή χωρίς κορονοϊό, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί το διαχρονικό σύμβολο της διεκδίκησης και των αγώνων για έναν καλύτερο κόσμο. Εστιάζουμε λοιπόν στη παραδοχή ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται, αλλά το διεκδικούμε και το κατακτάμε με ενότητα και ισχυρή βούληση. Όπως το δικαίωμά μας στη ζωή για το οποίο παλεύουμε ατομικά και συλλογικά, αλλά και η οικονομική μας επιβίωση σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά πραγματικότητα.

Βέβαια η πρώτη ημέρα του Μαΐου αποτελεί επιπλέον τη γιορτή των λουλουδιών και της άνοιξης και έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, τότε που οι εκδηλώσεις προς τιμήν της Δήμητρας και του Διόνυσου είχαν σκοπό να γιορτάσει ο κόσμος τη γονιμότητα των αγρών, την καρποφορία της γης, την άνθιση της φύσης και κατ’ επέκταση το οριστικό τέλος του χειμώνα με τον ερχομό του καλοκαιριού. Το πιο διαδεδομένο έθιμο της ημέρα δε, η δημιουργία του άνθινου στεφανιού, ουσιαστικά μας συνδέει με την ελληνική παράδοση και συμβολίζει την αέναη και στενή σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Απολαμβάνουμε λοιπόν το υπέροχο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας και ακολουθώντας τα βήματα της παράδοσης φτιάχνουμε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι με λουλούδια από τους κήπους και τους αγρούς του χωριού μας.

Καλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά!

Πηγή: poulatakefalonias.gr 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.