Ολοκληρώθηκε η κτηματογράφηση της κοινοτικής περιουσίας των Πουλάτων

0
91

Ολοκληρώθηκε εχθές η δεύτερη και τελευταία φάση της διαδικασίας κτηματογράφησης της κοινοτικής περιουσίας των Πουλάτων, με την σχετική καταγραφή στις θέσεις Αγγαλάκι, Χιριδόνι, Άγιοι Θεόδωροι, Αγία Ελεούσα και Φουσκαλίδα. Η πρώτη φάση είχε πραγματοποιηθεί τον Φλεβάρη και περιελάμβανε κυρίως σημεία εντός του οικιστικού ιστού, αλλά και βορείως αυτού. Εξού και οι χειμερινές φωτογραφίες.

Την κτηματογράφηση ανέλαβαν οι Τοπογράφοι Μηχανικοί Γεωργία Βλάχου και Διονύσης Βασιλόπουλος, ενώ το έργο τους συνέδραμαν οι συγχωριανοί μας Νικόλαος Άννινος- Χωραφάς και Διονύσιος Φιλιππάτος τους οποίους και η Πρόεδρος της Κοινότητάς μας Γεωργία Φλαμιάτου, που επίσης ήταν παρούσα, ευχαριστεί θερμά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Σάμης, όπως άλλωστε και όλοι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, έχει την υποχρέωση υποβολής δήλωσης κτηματολογίου για το σύνολο της δημοτικής περιουσίας, που μπορεί να περιλαμβάνει οικόπεδα, αγροτεμάχια, βοσκοτόπια και κοινόχρηστους χώρους.

Ανεξάρτητα πάντως από την επιφάνεια που καταλαμβάνει η περιουσία της Κοινότητάς μας, αξίζει να αναφέρουμε ότι η συνολική έκταση των Πουλάτων ανέρχεται σε 6,3 τχλ και είναι η μικρότερη σε έκταση Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Σάμης, η έκταση της οποίας φτάνει τα 129,3 τχλ. Σύμφωνα δε με τα προ κτηματολογίου στοιχεία αλλά και τους τελευταίους αποχαρακτηρισμούς, τα 3,3 τχλ αφορούσαν σε βοσκοτόπους, τα 1,5 τχλ σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, τα 1,3 τχλ σε ιδιωτικές εκτάσεις, ενώ τα 0,2 τχλ καταλάμβανε η κατοικημένη ζώνη.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.