Ολοκληρώθηκε η πρώτη επικοινωνία του Δήμου με την εργολήπτρια εταιρεία του αιολικού πάρκου στον Ξερακιά

0
92

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Δήμαρχος Σάμης και οι επικεφαλής τεσσάρων από τις πέντε δημοτικές παρατάξεις με τον Διευθυντή της εργολήπτριας εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του αιολικού πάρκου στον Ξερακιά, κ. Δημήτρη Καραγκουλέ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επικοινωνίας, ο Δήμαρχος ενημέρωσε σχετικά τους πολίτες που παραμένουν στο λιμάνι της Σάμης προκειμένου να εμποδίσουν την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών. Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Μονιάς επισήμανε ότι η εταιρεία προσφέρθηκε να δώσει άμεσα προς έλεγχο από τις υπηρεσίες του Δήμου το σύνολο των μελετών του έργου, προκειμένου να διαπιστώσουν ότι έχουν τηρηθεί όσα προβλέπουν οι σχετικοί περιβαλλοντικοί όροι. Παράλληλα ο κ. Καραγκουλές δεσμεύτηκε ότι η εταιρεία θα συνδράμει τον Δήμο Σάμης στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή μας που αναγνωρίζει ότι έχει πολλάκις πληγεί, αν και δεν απαιτούνται στο πλαίσιο της επένδυσης στον Ξερακιά, όπως ο ίδιος ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής, μετέφεραν στον κ. Καραγκουλέ την αγωνία των κατοίκων στις Δημοτικές Ενότητες Σάμης και Πυλάρου και την αντίθεσή τους στην δημιουργία ενός ακόμη αιολικού πάρκου στην Κεφαλλονιά, ενώ ζήτησαν διήμερη παράταση προκειμένου να τοποθετηθούν, καθώς επίκεινται σημαντικές για το θέμα συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες. Κατέληξε δε αναφέροντας ότι θα συνεχιστεί η κινητοποίηση στο λιμάνι και η παρεμπόδιση της εκφόρτωσης των ανεμογεννητριών, μέχρι να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες τις τελικές τους αποφάσεις.

Να αναφέρουμε ότι το πρωί ο έγκριτος δημοσιογράφος Σάκης Βούτος φιλοξένησε τηλεφωνικά στην εκπομπή του «Το βήμα του πολίτη» στον ραδιοφωνικό σταθμό Ionian Galaxy τον κ. Καραγκουλέ ο οποίος ανέφερε ότι το αιολικό πάρκο είναι ιδιοκτησίας της ΔΕΗ και θα είναι δυναμικότητας τεσσάρων ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 9,2 MW στο πλαίσιο της προσπάθειας απολιγνιτοποίησης της χώρας και αύξησης του ποσοστού συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον τόνισε κατηγορηματικά ότι το πάρκο θα έχει μηδενική επιβάρυνση στην περιοχή σε όγκο νερού και ότι συνεπώς δεν θα υφίσταται ο παραμικρός κίνδυνος για την Σάμη, τον Καραβόμυλο και την Αγία Ευφημία. Ωστόσο δεν έκανε αναφορά στα Πουλάτα που σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Κυριακής, επίσης απειλούνται, αλλά ούτε και για τον μεγαλο όγκο των μπάζων που έχουν παραμείνει στο εργοτάξιο. Τέλος επανέλαβε την δέσμευση της εταιρείας να βοηθήσει τον Δήμο στην προσπάθεια αντιπλημμυρικής θωράκισής του.

Αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που έχουν κυριολεκτικά σηκώσει στο πόδι τα Πουλάτα και τον Δήμο μας.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.