Γεράσιμος Μονιάς – Νέτης: Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να μην πραγματοποιηθεί καμία εκφόρτωση ανεμογεννητριών

0
56

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το πρωί το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σάμης, με το οποίο ξεκαθαρίζεται η θέση του Δημάρχου κ. Γεράσιμου Μονιά – Νέτης κατά την σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες που πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Κεφαλληνίας και είχε ως στόχο την εξεύρεση λύσης στο θέμα της εκφόρτωσης των ανεμογεννητριών. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Ανακοίνωση Δημάρχου Σάμης

Η εταιρία «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», μέσω του πράκτορά τους, κατέθεσε αίτημα στον Λιμενάρχη Κεφαλονιάς για την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.

Κατόπιν αυτού, με εντολή εισαγγελέα, ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς συγκάλεσε σύσκεψη με τον Αστυνομικό διευθυντή Κεφαλληνίας, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και Δήμαρχο Αργοστολίου, τον Δήμαρχο Σάμης και τον Λιμενάρχη του Λιμενικού Υποσταθμού Σάμης για την εξεύρεση λύσης.

Ο Δήμαρχος Σάμης λαμβάνοντας το λόγο, κατέθεσε ότι τόσο από άποψη όσο και από θέση ευθύνης ως Δήμαρχος πληγείσας περιοχής, δηλώνει κάθετα αντίθετος στην τοποθέτηση επιπλέον ανεμογεννητριών λόγω των συνεχών καταστροφών στην Δημοτική Ενότητα Πυλάρου, για τις οποίες μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν τα Αιολικά Πάρκα (δρόμοι, γήπεδα, έλλειψη αποτελεσματικών εγγειοβελτιωτικών/αντιπλημμυρικών έργων).

Με αίσθημα ευθύνης ο Δήμαρχος Σάμης είναι μαζί με τους δημότες που καταστράφηκαν.

Το μήνυμα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προς τους μνηστήρες Αιολικών Πάρκων και τους ιδιοκτήτες γης είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν πάρει την απόφασή τους «Όχι άλλες ανεμογεννήτριες».

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να μην πραγματοποιηθεί καμία εκφόρτωση.

Ο Δήμαρχος Σάμης
Μάκης Μονιάς-Νέτης

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.