Έξι φορές χαμηλότερο το επιδημιολογικό φορτίο στην Κεφαλλονιά συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα

0
40

Είναι αλήθεια πως την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μία μικρή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στην Κεφαλλονιά, που ωστόσο δεν δημιούργησε ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς επρόκειτο για περιστατικά με ήπια συμπτώματα. Επιπλέον, τόσο σήμερα όσο και τις προηγούμενες ημέρες, δεν ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στον Νομό μας, με αποτέλεσμα η εικόνα να παραμένει αισθητά καλύτερη συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας ανέρχονται σε 95.137. Δυστυχώς έχουν καταλήξει 1.815 συμπολίτες μας, ενώ διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται 562 ασθενείς.

Στον Νομό Κεφαλληνίας από την έναρξη της πανδημίας έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί μόλις 57 κρούσματα, κατατάσσοντάς τον σε απόλυτους αριθμούς στην προτελευταία θέση μεταξύ των Νομών της χώρας, μόνο πίσω από την Λευκάδα με 37 κρούσματα και μηδενικούς ευτυχώς θανάτους σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Ως προς τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους που αποτελούν και τον πλέον κρίσιμο δείκτη, στις τρεις τελευταίες θέσεις βρίσκονται ο Νομός Λασιθίου με 1 κρούσμα ανά 856,6 κατοίκους, ο Νομός Λακωνίας με 1 κρούσμα ανά 788,8 κατοίκους και ο Νομός μας με 1 κρούσμα ανά 684,8 κατοίκους.

Σε εθνικό επίπεδο ο δείκτης έχει διαμορφωθεί στο 1 προς 113,7 ενώ σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο 1 προς 379,3 με συνολικά 548 κρούσματα εκ των οποίων τα 380 στην Κέρκυρα, και 6 θανάτους.

Σίγουρα το lockdown έχει επιδράσει καταλυτικά για την διατήρηση του ιικού φορτίου του νησιού μας στα χαμηλά αυτά επίπεδα. Τυχόν εφησυχασμός ωστόσο θα ήταν καταστροφικός, λαμβάνοντας υπόψη και τις δομικές αδυναμίες του συστήματος υγείας στο Νομό μας, καθώς τα δεδομένα μπορεί εύκολα να αλλάξουν αν σταματήσουμε να επιδεικνύουμε το ίδιο υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.