Επιδότηση για την αγορά θερμαντικών σωμάτων εξωτερικών χώρων. Ποιους αφορά.

0
40

Έως και 5.000€ μπορούν να λάβουν οι επιχειρηματίες της εστίασης από την νέα δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με στόχο την απόκτηση θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου. Η δράση που αφορά και τους επαγγελματίες του χωριού μας, έχει συνολικό προϋπολογισμό 60 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ και η δημόσια χρηματοδότηση θα καλύπτει μέρος του κόστους αγοράς.

Επισημαίνεται ότι τα σώματα μπορεί να είναι οποιουδήποτε τύπου, όπως ηλεκτρικά, υγραερίου, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων ακτίνων, αλογόνου, να είναι αυτόνομα, μεμονωμένα ή μέρος κινητού εξοπλισμού που θα φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου και κατά την αγορά τους να είναι καινούργια και αμεταχείριστα.

Η δράση που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και να διαρκέσει 2 μήνες, θα επιχορηγεί την προμήθεια ενός θερμαντικού σώματος ανά 10 τ.μ. νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου ή παραχωρημένου με βάση την αίτηση που έχει υποβάλει ο δυνητικός λήπτης της και μέχρι 100€ για κάθε θερμαντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ. Σε περίπτωση που ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων, δεν δικαιολογεί ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων, το ποσό της επιχορήγησης θα υπολογίζεται με τον αμέσως επόμενο ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων.

Η τυχόν προμήθεια θερμαντικών σωμάτων που πραγματοποιήθηκε από την 1η Φεβρουαρίου του 2020 και μετά, αλλά και πριν την έγκριση της δημοσίευση της πρόσκλησης, θα καλύπτεται υπό την προϋπόθεση ότι ο λήπτης της ενίσχυσης διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό Κ.Α.Δ. κατά την ημερομηνία προμήθειας τον οποίο εξακολουθεί να διαθέτει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ για ενίσχυση είναι οι:

56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης

56.29.20: Υπηρεσίες καντίνας

56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών

Τέλος, οι επαγγελματίες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το συνολικό ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης που δύναται να λάβει η κάθε επιχείρηση από τη δράση, λαμβάνοντας υπόψη κάθε άλλη ενίσχυση που έχει λάβει ή θα λάβει δυνάμει του Κανονισμού 1407/2013 την τελευταία τριετία υπολογιζόμενη σε κυλιόμενη βάση, δεν θα μπορεί να ξεπεράσει τις 200.000€ ή τις 100.000€ για τον τομέα των μεταφορών.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.