Δήμος Σάμης: Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε όρθιοι – Έρχονται rapid tests για όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τα χωριά

0
24

Πραγματοποιήθηκε εχθές μέσω τηλεδιάσκεψης έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης «Μέτρα προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19». Στην συνεδρίαση πέραν του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχε και ο Βουλευτής του Νομού κ. Παναγής Καππάτος ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για τις προσπάθειες λειτουργίας της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Σήμερα το γραφείο τύπου του Δήμου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση στην οποία καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Τέλος μας πληροφορεί ότι ο Δήμος Σάμης βρίσκεται σε διαδικασία προμήθειας rapid tests ώστε να πραγματοποιηθούν ελέγχοι σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και σε όσο το δυνατόν περισσότερα χωριά. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

 

Δελτίο Τύπου Δήμου Σάμης

Αγαπητοί συμπολίτες,

Είναι γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες έχει επιβεβαιωθεί ικανός αριθμός κρουσμάτων της νόσου Civid-19 στον Δήμο μας, ιδιαίτερα δε στην Σάμη και στον Καραβόμυλο. Συνακόλουθα έχει δημιουργηθεί μία πραγματική κατάσταση, η οποία, αφενός μεν δεν πρέπει να μας προκαλεί πανικό, αφετέρου δε πρέπει να οδηγήσει όλους μας (Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πολίτες) σε αυξημένη εγρήγορση και σε συμπεριφορές που θα προστατεύουν την κοινωνία και τον συνάνθρωπό μας.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας να παραμείνουν στα σπίτια τους περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν πιστά τις, γνωστές πλέον, οδηγίες του ΕΟΔΥ (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, απολύμανση, κ.λ.π.).

Στα ίδια πλαίσια ο Δήμος Σάμης βρίσκεται σε διαδικασία προμήθειας rapid tests και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλονιάς θα προβούμε σε ελέγχους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και σε όσο το δυνατόν περισσότερα χωριά. Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν τις αμέσως προσεχείς μέρες και θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση – ανακοίνωση από τον Δήμο.

Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται για κάθε ζήτημα, συνδρομή, αρωγή. Τα τηλέφωνα που μπορεί ο καθένας να καλέσει είναι:

• Δημαρχείο Σάμης: 2674360505

Βοήθεια στο Σπίτι για τις Δημοτικές Ενότητες.
• Σάμης: 2674022971
• Πυλάρου: 2674061960
• Ερίσου: 2674051191

Αγαπητοί συμπολίτες,

Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη, κρίσιμη κατάσταση στην οποία όλοι οφείλουμε, είτε εντείνοντας τις προσπάθειές μας, είτε περιορίζοντας κάποιες δραστηριότητές μας, ανάλογα από ποια θέση υπηρετεί ο καθένας μας την κοινωνία, να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε.

Πεποίθησή μας είναι ότι, αν πράξει ο καθένας αυτό που και ο ίδιος αναγνωρίζει ως σωστό, πολύ σύντομα θα έχουμε εξέλθει χωρίς απώλειες από την κρίση αυτή. Η προσπάθεια αυτή είναι κοινή και κανένας δεν πρέπει να λείψει. Είναι προφανές πως φαινόμενα κοινωνικού στιγματισμού, αλλά και φαινόμενα παραφιλολογίας, όχι μόνο δεν προσφέρουν κάτι στο σύνολο ή και σε αυτόν που υιοθετεί τέτοιες συμπεριφορές, αλλά αντίθετα δυσχεραίνουν αυτή την κοινή προσπάθεια.

Η κοινωνία της περιοχής μας μπορεί και πρέπει να σταθεί όρθια με αλληλεγγύη και αίσθημα ευθύνης. Εξάλλου είναι τα μέλη της κοινωνίας αυτά που προστατεύουν και σώζουν την ίδια την κοινωνία.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σάμης

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.