Σύλλογος Γονέων Δ.Σ. Σάμης: Έχουμε ανάγκη από πρωτοβουλίες και όχι από επιθέσεις Δημοτικών Συμβούλων

0
28

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων Μαθητών Δημοτικού Σχολείου Σάμης

Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμης, αναφέρθηκε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σάμης «…κάνει πολιτική..!!!», επειδή με την από 16/02/2021 ανακοίνωσή του, απαιτούσε από Κυβέρνηση – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Δήμο Σάμης, να πάρουν μέτρα για την προστασία της υγείας των μαθητών και των δασκάλων, καθώς και για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου μας.

Απαντώντας λοιπόν σε αυτήν την πρόκληση και στους εκφραστές της, τονίζουμε ότι κάθε Σύλλογος Γονέων είναι ένας οργανωμένος φορέας των γονέων δημοκρατικά εκλεγμένος, όπου μέσα από αυτόν οι γονείς διεκδικούν μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή πολιτικών αποφάσεων στον χώρο της παιδείας. Κατά συνέπεια και ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των πολιτικών αποφάσεων από τους γονείς εξ’ αντικειμένου είναι πολιτικός.

Ως γονείς έχουμε άποψη για τα προβλήματα που απασχολούν εμάς και τα παιδιά μας και την εκφράζουμε καθημερινά και όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια στις εκλογικές αναμετρήσεις και τον υπόλοιπο καιρό να μην βγάζουμε άχνα. Δεν δεχόμαστε αυτοί που τους ψηφίζουμε για να υπερασπίζουν και να διεκδικούν τα συμφέροντά μας να μας λένε ότι, «είναι δεμένα τα χέρια μας και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα». Πολύ θα ήθελαν, κάποιοι να παρακολουθούμε π.χ. αμίλητοι και στωικά την έξαρση της πανδημίας και την εκτόξευση των κρουσμάτων και με τον φόβο να μην «…κάνουμε πολιτική…», να μην διαμαρτυρόμαστε δηλαδή, στην πολιτική που βάζει σε κίνδυνο την ίδια μας την ζωή.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη από πρωτοβουλίες που θα δώσουν ουσιαστικές λύσεις και όχι από επιθέσεις δημοτικών συμβούλων που φαίνεται να υιοθετούν τις μέχρι σήμερα παλινωδίες και την άρνηση όλων των υπευθύνων (κυβερνητικών και τοπικών) να πάρουν έστω και τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία των παιδιών μας και των οικογενειών μας.

Για άλλη μια φορά λοιπόν προβάλλουμε τα αιτήματά μας για να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους, απέναντι στην πολιτική εμπάθεια των συγκεκριμένων συμβούλων προς όσους αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα.

• Διενέργεια τεστ καθολικά σε όλο το μαθητικό πληθυσμό του σχολείου μας και κατ’ επέκταση σε όλα τα σχολεία του δήμου, των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων. Οι έλεγχοι αυτοί θα πρέπει να γίνουν υπό τον έλεγχο αρμοδίων επιστημόνων του Ε.Ο.Δ.Υ., με τρόπο μεθοδικό, καθολικό, επαναλαμβανόμενο και οργανωμένο και όχι με την χαλαρότητα του «όποιος θέλει να ελεγχθεί υποβάλλει αίτημα σε σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα». Η κατάσταση είναι ήδη πολύ σοβαρή!

• Άμεση ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων.

• Ενίσχυση της καθαριότητας με πρόσληψη επιπλέον προσωπικού εφόσον απαιτείται.

• Έλεγχος στην μεταφορά των μαθητών και ενίσχυση των δρομολογίων μεταφοράς τους. Είναι απαράδεκτο το όριο πληρότητάς τους να παραμένει σε περίοδο πανδημίας στο 100% και σε κάποιες περιπτώσεις να γίνεται και παραπάνω. Ουσιαστικά με αυτήν την τακτική ακυρώνονται όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολείο για την αποφυγή μεγάλου συγχρωτισμού μαθητών (διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων, προσέλευσης / αποχώρησης κ.α.), αφού στα σχολικό λεωφορείο, παιδιά διαφορετικών τάξεων συνωστίζονται χωρίς κανένα έλεγχο. Δεν γνωρίζουμε επίσης αν γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι για τον καθημερινό και συνεχή καθαρισμό και απολύμανση των μεταφορικών μέσων.

• Πλήρης επάρκεια σε είδη καθαρισμού, αντισηπτικά, μάσκες και λοιπό εξοπλισμό.

• Ολιγομελή τμήματα – έως 15 μαθητές ανά τάξη με την δημιουργία νέων τμημάτων όπου απαιτείται και με την εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και των επιπλέον χώρων όπου χρειάζονται.

• Να παρακολουθούνται τα παιδιά μας από ειδικό σχολίατρο

Οι προτάσεις που αναφέρονται, είναι μέρος προτάσεων που διεκδικούν και τα σωματεία των δασκάλων, των καθηγητών, των μαθητών και των γονιών όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα από το Μάρτιο του 2020!

Ως Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σάμης, δηλώνουμε ότι, όσο και αν ενοχλούνται κάποιοι, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα με την βεβαιότητα ότι ο καθένας μας κρίνεται και από τα λόγια του και από τα έργα του.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε από τους υπεύθυνους αρμόδιους φορείς να παρθούν τα παραπάνω μέτρα που εξασφαλίζουν, την υγεία των παιδιών μας, τη δική μας και των δασκάλων τους, καθώς και την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.

Επαναλαμβάνουμε ως Δ.Σ. του Συλλόγου ότι όσο δεν ικανοποιούνται οι συγκεκριμένες προτάσεις μας και προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία των παιδιών μας, προτείνουμε σε όλους τους γονείς των μαθητών του σχολείου μας να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.