Δυσάρεστη εξέλιξη για τα Πουλάτα επιφύλασσε η πρώτη τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Σάμης

0
135

Δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα τα πρακτικά της 8ης έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η πρώτη τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2021, σε συνέχεια της προηγηθείσας σχετικής εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου.

Διαβάστε ακόμη: Δημοτικό σχολείο, παιδική χαρά και σφαγεία Πουλάτων στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σάμης για το 2021. Αναλυτικά όλα τα έργα και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.
http://www.poulatakefalonias.website/archives/20870

Δυστυχώς, όπως είχαμε προβλέψει, η ανάγνωση των πρακτικών επιφύλασσε μία δυσάρεστη εξέλιξη για το χωριό μας, καθώς αποφασίστηκε η αφαίρεση από το Τεχνικό Πρόγραμμα ποσού ύψους 23.016,40€ το οποίο προοριζόταν για την συντήρηση των πρώην Δημοτικών Σχολείων Πουλάτων, Χαλιωτάτων και Τσακαρισιάνου, προκειμένου να ενισχυθεί ισόποσα το έργο της προμήθειας του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης. Κατόπιν τούτου, το διαθέσιμο κονδύλι για την συντήρηση των τριών σχολείων περιορίζεται στα 36.983€ έναντι 60.000€ που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Εκτός από την παραπάνω αλλαγή, το σώμα αποφάσισε άλλες 18 τροποποιήσεις, με το σκεπτικό ότι κατόπιν των αποτελεσμάτων των σχετικών μελετών υπάρχει ανάγκη να ενισχυθούν συγκεκριμένοι κωδικοί έργων.

Όπως προαναφέραμε, πρόκειται σίγουρα για μία αρνητική εξέλιξη για τα Πουλάτα, καθώς το ποσό για την επισκευή του ακατάλληλου προς χρήση σχολείου μας, ακόμη και αν διατεθεί προς τούτο το σύνολο του εγγεγραμμένου κονδυλίου, είναι εξαιρετικά μικρό και συνεπώς αμφίβολο αν θα λύσει έστω και στοιχειωδώς κάποια από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα της ανάγκης επισκευής του πρώην Δημοτικού Σχολείου των Πουλάτων είχε φτάσει τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και το Ελληνικό Κοινοβούλιο μέσω σχετικής ερώτησης προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, με τον Δήμο Σάμης στην απαντητική του επιστολή να δεσμεύεται ότι θα πραγματοποιηθεί με ίδιους πόρους.

Διαβάστε ακόμη: Η επίσημη απάντηση του Δήμου Σάμης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου των Πουλάτων
http://www.poulatakefalonias.website/archives/18868

Δεν γνωρίζουμε αν θα πρέπει να αναμένουμε κάποια άλλη τροποποίηση στο Τεχνικό Πρόγραμμα στην εξέλιξη του έτους, ωστόσο οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι η επισκευή του σχολείου και η απόδοσή του στην Κοινότητα Πουλάτων για πολιτιστικές και άλλες χρήσεις, αποτελεί αναγκαιότητα για το χωριό μας.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

6ΕΨΥ46ΜΓ3Ι-ΠΩΣ (2)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.