Ο Δήμος Σάμης δημιουργεί το πρώτο οργανωμένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών

0
42

Η δημιουργία του πρώτου οργανωμένου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στον Δήμο μας είναι πλέον γεγονός. Συγκεκριμένα και κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης τριών διαδρομών στις Δημοτικές Ενότητες Σάμης και Πυλάρου.

Διαδρομή 1
Δρογκαράτη – Νερόμυλοι – Μουζακάτα – Παλαιά Ζερβάτα – Άγιοι Φανέντες – Σάμη
Μήκος διαδρομής: 13,5 χλμ
Μέση διάρκεια διαδρομής: 4 ώρες και 30 λεπτά

Διαδρομή 2
Αντίσαμος – Παχιά Πούντα – Κουτσουπιά
Μήκος διαδρομής: 6,4 χλμ
Μέση διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες και 50 λεπτά

Διαδρομή 3
Αγία Ευφημία – Δρακοπουλάτα – Ι.Μ. Θεμάτων
Μήκος διαδρομής: 7,5 χλμ
Μέση διάρκεια διαδρομής: 3 ώρες και 10 λεπτά

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν:

  • Καθάρισμα από βλάστηση
  • Βελτίωση της βατότητας
  • Σήμανση και των διαδρομών με τη χρήση χρώματος κατεύθυνσης και πινακίδων πληροφοριών
  • Μέτρα ασφαλείας, όπου απαιτούνται
  • Ενημερωτικές / πληροφοριακές πινακίδες
  • Τοποθέτηση πορτών – κιγκλιδωμάτων όπου απαιτούνται

Στο σκεπτικό της απόφασης του Δήμου αναφέρεται ότι η ποικιλία από τοπία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και διαδρομές που υπάρχουν στην περιοχή μας, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο θεματικών διαδρομών με υψηλή επισκεψιμότητα. Με τον τρόπο αυτό θα αναδειχθεί το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό μας δυναμικό και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού που αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Ελπίζουμε πως στο άμεσο μέλλον θα γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλες πεζοπορικές διαδρομές στον Δήμο μας που θα περιλαμβάνουν και τα Πουλάτα, ή ενδεχομένως και σε διαδρομές για ορεινή ποδηλασία όπως επί παραδείγματι ο δρόμος από το προσεισμικό μας χωριό μέχρι τις ανεμογεννήτριες. 

Είναι ασφαλώς περιττό να αναφέρουμε το πόσο θα ενισχύσει η απόφαση αυτή το τουριστικό μας προϊόν, αλλά και το πόσο θετικά θα επιδράσει στην οικονομία της περιοχής μας. Ήδη μάλιστα υπάρχουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του εναλλακτικού τουρισμού, με κάποιες εκ των οποίων να έχουν συμπεριλάβει και τα Πουλάτα στο πρόγραμμά τους.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.