Οι εκτάσεις από φρύγανα και ασπάλαθους στην Κεφαλλονιά, αποχαρακτηρίζονται από δασικές

0
33

Ανακοίνωση Βουλευτή Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

Με γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών και απόφαση του αρμοδίου Υφυπουργού κ. Αμυρά, οι εκτάσεις που καλύπτονται μόνο με φρύγανα και ασπάλαθους δε συγκεντρώνουν πλέον τις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ως δασικές, αλλά χαρακτηρίζονται ως χορτολιβαδικές, αγροτικές ή βραχώδεις.

Η απόφαση αυτή είναι σημαντική καθώς υπάρχουν εκτάσεις που καλύπτονται με ασπάλαθο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Ακολουθεί η ρύθμιση ακόμα πιο σημαντικών εκκρεμοτήτων, όπως είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων στα νησιά του Ιονίου και η αναπροσαρμογή των δασικών χαρτών. Για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται το περιεχόμενο του Σχεδίου Νόμου και στόχος μας είναι αυτό να περιλαμβάνει μια ρύθμιση που να εναρμονίζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων με την διαδικασία που ακολουθεί η δημόσια διοίκηση.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένη να επιλύσει εκκρεμότητες δεκαετιών και είμαι αισιόδοξος ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη θα επωφεληθούν ιδιαίτερα από τον εξορθολογισμό της νομοθεσίας.
Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλλονιάς & Ιθάκης
Πηγή: poulatakefalonias.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.