Θετικές εξελίξεις για τον δρόμο του Μύρτου και την γέφυρα του Χειμωνικού

0
43

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η αποκατάσταση του δρόμου προς την παραλία του Μύρτου και η κατασκευή της νέας γέφυρας Χειμωνικού εντάσσονται σε εργολαβία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Κεφαλλονιά, εξέδωσε ο Βουλευτής του Νομού μας. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Καππάτο, η εξελιξη είναι πολύ θετική, αφού δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ταχύτερη ολοκλήρωση δύο εξαιρετικά σημαντικών έργων για τον Δήμο μας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Ανακοίνωση Βουλευτή Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις για τα έργα που αφορούν την αποκατάσταση του δρόμου προς την παραλία του Μύρτου και την κατασκευή της νέας γέφυρας Χειμωνικού.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να καλέσουν την εταιρεία που επιδιορθώνει ήδη βλάβες στο οδικό δίκτυο από τον «Ιανό», να καταθέσει μελέτη και για τα δυο έργα. Με τον τρόπο αυτό τα δυο έργα εντάσσονται σε εργολαβία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Κεφαλονιά, για αποκατάσταση άλλων υποδομών που έχουν καταστραφεί από τον «Ιανό».

Η μελέτη τους θα γίνει ταυτόχρονα. Πρακτικά ο δρόμος του Μύρτου και η νέα γέφυρα Χειμωνικού αποτελούν πλέον ενιαίο έργο.

Οι παραπάνω εξελίξεις είναι πολύ θετικές, αφού δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων. Με την ένταξη τους σε εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι εγκατεστημένη στην Κεφαλονιά, επιταχύνεται η διαδικασία που προηγείται της εκτέλεσης του έργου. Με την ταυτόχρονη μελέτη των δύο έργων μειώνεται ο κίνδυνος να υπάρξει μεγάλη χρονική διαφορά ανάμεσα στην ολοκλήρωση του ενός και του άλλου.

Η λύση αυτή αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που υπάρχουν και εξετάζεται από τον Ιανουάριο, μετά την επίσκεψη στην Κεφαλονιά του Διευθυντή της ΕΥΔΕ Συγκοινωνιακών Υποδομών  κ. Δ. Αναγνώπουλου. Με την καλή συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, πετυχαίνουμε τον αρχικό στόχο ώστε ο δρόμος του Μύρτου και η νέα γέφυρα Χειμωνικού να γίνουν μια εργολαβία.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

Πηγή: poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.