Οι συντελεστές για τα ανταποδοτικά τέλη του 2018 στο χωριό μας

0
52

Καθορίστηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλλονιάς και αναμένεται να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης οι συντελεστές του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2018 για όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του νησιού μας. Ειδικότερα και κατόπιν σχετικής εισήγησης, τα Πουλάτα εντάσσονται στη ζώνη χαμηλής απορρόφησης όγκου ανταποδοτικών υπηρεσιών με συντελεστή 1,09€ ανά τετραγωνικό μέτρο για οικιακή χρήση και 1,70€ ανά τετραγωνικό μέτρο για επαγγελματική χρήση.

Επισημαίνεται ότι η Κεφαλλονιά είναι χωρισμένη σε 5 ζώνες και στην 4η εκτός από το χωριό μας εντάσσονται άλλες 36 Τοπικές Κοινότητες μεταξύ των οποίων τα Γριζάτα, τα Χαλιωτάτα και το Πυργί. Η Σάμη και ο Καραβόμυλος έχουν τοποθετηθεί στην 3η ζώνη, αυτή δηλαδή της μέτριας απορρόφησης όγκου ανταποδοτικών υπηρεσιών.

 

Τα τέλη παρέμειναν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα και αφορούν σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα, εντός και εκτός σχεδίου, ακίνητα του χωριού μας. Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3345/16 από την καταβολή τελών απαλλάσσονται όσα ακίνητα δεν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη τους και δεν ηλεκτροδοτούνται βεβαιωμένα από τη ΔΕΗ, για όσο χρόνο αυτά παραμένουν κλειστά.

Επιπλέον, η Οικονομική Επιτροπή καθόρισε μείωση της τάξης του 30% για παροχές που ωστόσο αφορούν μόνο στην 1η κατοικία έως 200 τ.μ. (ιδιόκτητη και μη) σε άπορους καθώς και σε ειδικές κατηγορίες δημοτών υπό προϋποθέσεις, όπως τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία άνω του 67% και μακροχρόνια άνεργοι με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000€. Κατά συνέπεια, όσοι συγχωριανοί μας ανήκουν σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες και προκειμένου να υπαχθούν στη μείωση των τελών, θα πρέπει να απευθυνθούν στο Δήμο ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά για τις ακριβείς προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.