Βασίλης Φλαμιάτος: Όταν το μεράκι συναντά το ταλέντο!

0
311

Το πάθος και το μεράκι του Βασίλη για τη φωτογραφία, είναι γνωστό σε όλους μας. Αυτό που ωστόσο δεν ξέραμε οι περισσότεροι, είναι το ταλέντο του. Ένα ταλέντο που έχει πλέον ξεφύγει από τα στενά όρια του νησιού μας, καθώς πέραν των τοπικών μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης που συχνά δημοσιεύουν φωτογραφίες του, εσχάτως και τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας προβάλουν δείγματα της δουλειάς του, με εξαιρετικά μάλιστα σχόλια.

Μιλώντας στο poulatakefalonias.gr ο Βασίλης μας ανέφερε ότι οι φωτογραφίες είναι ουσιαστικά εικόνες που αντανακλούν καθημερινά συναισθήματα και καταστάσεις, δοσμένα ασφαλώς μέσα από την οπτική του κάθε επαγγελματία ή ερασιτέχνη φωτογράφου. Και η κάθε ημέρα είναι αφορμή για νέες αποτυπώσεις εικόνων, καθώς αυτή δεν αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης, αλλά μια αυτοτελής και σύντομη χρονικά περίοδος που πρέπει να την ζούμε όσο πιο έντονα και δημιουργικά μπορούμε. Ειδικά όσοι έχουμε την τύχη να μένουμε μόνιμα σε έναν κυριολεκτικά επίγειο παράδεισο όπως είναι η Κεφαλλονιά.   

Ταυτόχρονα, όντας ένας νέος άνθρωπος που έχει επιλέξει συνειδητά να ζει στα Πουλάτα και που δραστηριοποιείται χρόνια στον κλάδο του τουρισμού, θεωρεί ότι οι φωτογραφίες του συνδέονται άμεσα με την αγάπη για τον τόπο του και την επιθυμία αφενός να μοιραστεί με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ιδίως όσους ζουν εκτός νησιού, τα όσα ο ίδιος βλέπει και βιώνει, αφετέρου να προβάλει την περιοχή μας, τους ανθρώπους και τις ομορφιές της.

Από την πλευρά μας, ευχόμαστε στο φίλο και συγχωριανό μας Βασίλη να συνεχίσει να ασχολείται με τη φωτογραφία που τόσο αγαπά και να προβάλει τον τόπο μας, ταυτόχρονα βέβαια με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως ζούμε στην εποχή της εικόνας και η φωτογραφία αποδίδει καλύτερα και από χίλιες λέξεις μια εικόνα και ότι αυτή αποτυπώνει ή συμβολίζει για τον δημιουργό ή τους δέκτες της. Και όπως είχε πει και ο κορυφαίος φωτογράφος του 20ου αιώνα Ansel Adams, «Δεν δημιουργείς μια φωτογραφία μόνο με τη μηχανή. Όταν φωτογραφίζεις κουβαλάς μαζί σου όλες τις εικόνες που έχεις δει, όλα τα βιβλία που έχεις διαβάσει, τη μουσική που έχεις ακούσει, τους ανθρώπους που έχεις αγαπήσει».

Πηγή:www.poulatakefalonias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.