14.9 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΑπό τα Πουλάτα στα Διλινάτα την Κυριακή η Πεζοπορική Ομάδα Σάμης

Από τα Πουλάτα στα Διλινάτα την Κυριακή η Πεζοπορική Ομάδα Σάμης

Πρόκειται για τον δρόμο που χαράχθηκε επί αγγλοκρατίας περίπου στα μέσα του 19ου αιώνα που ξεκινάει από το χωριό μας, περνάει μέσα από τις καταπράσινες πλαγιές της Σέλας, φτάνει μέχρι τις ανεμογεννήτριες και από εκεί κατηφορίζει για τα Διλινάτα. Μια διαδρομή με υπέροχη θέα, ειδικά στην κορυφή του βουνού με τον κάμπο και τον κόλπο της Σάμης στα ανατολικά και το  Αργοστόλι, την Κρανιά και την Παλική στα δυτικά.

Είναι ο δρόμος που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των Πουλάτων και της ευρύτερης περιοχής μέχρι και τη δεκαετία του 1940 για τις μετακινήσεις τους από και προς την πρωτεύουσα του νησιού μας και που ελπίζουμε κάποια στιγμή να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να χρησιμοποιηθεί εκ νέου μειώνοντας σημαντικά το χρόνο μετακίνησης από την περιοχή μας στο Αργοστόλι και αντίστροφα.

Μια μοναδική διαδρομή που σε κάθε περίπτωση ξυπνά μνήμες…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης ο «Αιγιαλός»

Την Κυριακή 31/1 η Πεζοπορική μας ομάδα, θα περπατήσει από τα Πουλάτα στα Διλινάτα, ακολουθώντας τον παλιό αμαξιτό εγγλέζικο δρόμο. Η διαδρομή μοναδική,  στη καταπράσινη πλαγιά της Σέλας και με εκπληκτική θέα!

Σημείο και ώρα  εκκίνησης, η κεντρική πλατεία Πουλάτων στις 08.30 το πρωί.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');