19.1 C
Sami
ΑρχικήΤα νέα του χωριού μαςΤι συμβαίνει με τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. στο χωριό μας;

Τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. στο χωριό μας;

Ένα πρόβλημα κυριολεκτικά από το πουθενά απασχολεί τους τελευταίους μήνες μερίδα καταναλωτών της Δ.Ε.Η. στο χωριό μας.

Συγκεκριμένα, όσοι επιλέγουν την εξόφληση των λογαριασμών τους μέσω των ΕΛ.ΤΑ. έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικά απίστευτη πρακτική των Ελληνικών Ταχυδρομείων να μην αποδίδουν εγκαίρως τα εισπραχθέντα χρήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να λαμβάνουν τον επόμενο λογαριασμό με ανεξόφλητα υπόλοιπα και φυσικά να χάνουν την έκπτωση του 15% που δικαιούνται εφόσον είναι συνεπείς. Επιπλέον είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στα γραφεία της ΔΕΗ στο Αργοστόλι, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και έξοδα, προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν είναι κακοπληρωτές και ότι έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους και μάλιστα εμπρόθεσμα.

Από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε τοπικό, ούτε πρόσφατο. Είναι πανελλαδικό και πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο. Σύμφωνα δε με τους επιτελείς της Δ.Ε.Η. η οποία και έχει αποστείλει ουκ ολίγα εξώδικα στη διοίκηση των ταχυδρομείων, επί της ουσίας πρόκειται για υπεξαίρεση χρημάτων.  

Αν και παραμένει άγνωστος ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησαν τα ΕΛ.ΤΑ. να παρακρατούν τα ποσά που εισπράττουν από τους πελάτες της Δ.Ε.Η. εντούτοις είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ότι με τα χρήματα αυτά τακτοποιούν δικά τους λειτουργικά έξοδα.

Σε κάθε περίπτωση η πρακτική, η οποία ελπίζουμε ότι θα σταματήσει άμεσα, συνιστά αδίκημα και ταυτόχρονα υποβάλλει αρκετούς συγχωριανούς μας σε άσκοπη ταλαιπωρία αλλά και οικονομική ζημία.

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');