14.9 C
Sami
ΑρχικήΑγροτικές ειδήσειςΟι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης και της de minimis ενίσχυσης στο...

Οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης και της de minimis ενίσχυσης στο χωριό μας

Δόθηκε στη δημοσιότητα ο τελικός χάρτης, βάσει του οποίου αυξάνονται οι εκτάσεις των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς που δικαιούνται εξισωτικής αποζημίωσης, από τα 7,8 στα 13 εκ. στρέμματα σε όλη τη χώρα. Η αύξηση αυτή προέκυψε μετά από τη σχετική διαβούλευση και τίθεται σε ισχύ από τις αρχές του νέου έτους με βάση τα βιοφυσικά κριτήρια που θέτει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 1305/2013.

Δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης είναι οι αγρότες των οποίων τα δηλωμένα αγροτεμάχια βρίσκονται σε περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί ως ορεινές, ως περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα ή ως περιοχές με φυσικούς περιορισμούς όπως τα χαμηλής παραγωγικότητας εδάφη, οι κακές κλιματικές συνθήκες και η σημαντική διατήρηση της εκτατικής γεωργικής δραστηριότητας. 

Υπενθυμίζουμε ότι τα Πουλάτα έχουν χαρακτηρισθεί ως ορεινή περιοχή με συνολικά 165,49 εκτάρια ή 1.654,9 στρέμματα γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Οι αντίστοιχες εκτάσεις στις άλλες Τοπικές Κοινότητες της περιοχής μας που επίσης έχουν χαρακτηρισθεί ως ορεινές είναι 1.325 στρέμματα στον Καραβόμυλο, 2.586 στρέμματα στη Σάμη, 2.756 στρέμματα στα Χαλιωτάτα 5.515 στρέμματα στα Γριζάτα και 15.480 στρέμματα στο Πυργί.

Κατά συνέπεια εφόσον κάποιος συγχωριανός μας είναι ενεργός αγρότης και υποβάλλει το έντυπο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, θα πρέπει να συμπληρώσει το αντίστοιχο πεδίο ώστε να αιτηθεί την απόδοση της εξισωτικής αποζημίωσης. Κατόπιν ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα εξετάσει για ποιους κωδικούς αγροτεμαχίων δικαιούται ο αιτούμενος την αποζημίωση την οποία και θα πληρωθεί ανά στρέμμα με βάση το πού βρίσκεται το δηλωμένο αγροτεμάχιο και όχι με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.

Επιπλέον, ενημερώνουμε τους συγχωριανούς μας κτηνοτρόφους ότι πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) που ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ ανά ζώο (πρόβατο ή αίγα). Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της συγκεκριμένης ενίσχυσης είναι όσοι κτηνοτρόφοι ορεινών, μειονοτικών και νησιωτικών περιοχών υπέβαλλαν τη σχετική αίτηση το 2017, διέθεταν ενεργή εκμετάλλευση με τουλάχιστον 20 ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα έως τις 31/12/2017 και είχαν παραδώσει γάλα σε εγκεκριμένες μεταποιητικές μονάδες εντός του προηγούμενου έτους.

 

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr 

Μείνε συνδεδεμένος
1,093ΥποστηρικτέςΚάντε Like
280ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
206ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
188ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

gtag('config', 'UA-67453901-1');